Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@05:30:33 GMT

محرم باعث رشد عمیق جریان اسلامی در دنیا می شود

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۰۷۱۰

محرم باعث رشد عمیق جریان اسلامی در دنیا می شود

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه دشمنان در فضای مجازی به دنبال تحریف و شبهه افکنی علیه مراسمات محرم هستند، اظهار داشت: باید مبلغان و مداحان دینی از این فرصت طلایی در این دهه محرم استفاده کنند تا آن زنگارهای انحراف و تحریف را از چهره مراسم حسینی از بین ببرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،  بی شک قیام خونین عاشورا یکی از مهمترین اتفاقات تاریخ است که جاودانگی این قیام بر جهاد و شهادت بنا گذاشته شده است که همواره انگیزه جهاد و شهادت را با آرمان های اصیل آن نشان می دهد؛ ایثار و شهادت که از ابعاد قیام عاشورا است به عنوان اوج وارستگی نوین و نشانه بارز پیوستگی به خدا و مکتب تلقی شده و در قرآن از آن برای آزمودن مردان بزرگ خدا استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حادثه عاشورا و مکتب عظیم امام حسین(ع) درس های بیشماری برای هر فردی دارد که این عبرت ها یکی از اساسی ترین ابعاد عاشورا می باشد. درس‌های عاشورا همواره بحثی زنده، حیات‌بخش و حرکت‌آفرین است. هر چند این رویداد در مکان و زمان محدودی به وقوع پیوست اما درس‌های آن ویژه زمان و مکان خاصی نیست. عدالت‌خواهی و ستم‌ستیزی، عزت، پاسداری از اسلام و ارزش‌های اسلامی، شهادت در راه خدا، جمع میان سیاست و معنویت، امر به معروف و نهی از منکر از جمله درس‌های مهم در عرصه رفتار سیاسی رویداد عاشورا است.
اصالت فرهنگ و اهداف نهضت عاشورا برای دشمنان اسلام یک تهدید به شمار می رود و به همین منظور در طول تاریخ و به ویژه در دهه های اخیر بدعت ها و شبهات زیادی را به محرم , فلسفه قیام عاشورا وارد کرده اند. از همین رو خبرنگار قم فردا در این زمینه با حجت الاسلام محمد ملک زاده، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم گفتگویی را انجام داده است.


دوست و دشمن به مکتب امام حسین(ع) و جایگاه آن اشاره کرده اند
اهمیت مکتب عاشورا و جایگاه امام حسین(ع) در طول تاریخ در چه حد بوده است؟
موضوع اهمیت مکتب عاشورا و جایگاه امام حسین(ع) یکی از موضوعاتی است که از دیرباز از زبان دوست و دشمن مطرح شده است. امام حسین(ع) شخصیتی است که از صدر اسلام مورد توجه دوست و دشمن قرار گرفته است. حتی کسانی که دشمن امام حسین(ع) هم بودند به جایگاه والای این شخصیت بزرگ در تاریخ اسلام اعتراف می کنند.
معاویه به فرزند خودش یزید سفارش و وصیت می کند که مبادا دست خود را به خون امام حسین(ع) آغشته کنی. به پسرش تاکید می کند که امام حسین(ع) از پوست و گوشت و خون پیامبر است و باید مراقب رفتار خود با امام حتی برای حفظ ظاهر در انزار عمومی باشی.
در واقعه کربلا عمر به شمر می گوید که حسین هرگز با یزید بیعت نخواهد کرد چون او فرزند علی است و چنین شخصیتی هرگز زیربار بیعت با یزید نخواهد رفت.
بازهم می بینیم که فرمانده نیروهای پیاده عمر در کربلا به جایگاه امام اغراق دارد و او از کسانی است که برای امام  حسین(ع) نامه می نویسد و حضرت را به کوفه دعوت می کند اما بخاطر مصالح مادی و دنیا طلبی وقتی می بیند که وضعیت به نفع یزید است امام را رها می کند و در سپاه یزید قرار می گیرد.



 آیا به جایگاه و عظمت عاشورا و امام حسین(ع) غیرمسلمانان هم اشاره کرده اند؟در کشور های غربی چطور؟
در طول تاریخ اسلام وقتی مشاهده می کنیم می بینیم که اندیشمندان غیرمسلمان هم حتی به جایگاه والای امام حسین(ع) و واقعه کربلا اعتراف می کنند و تاکید می کنند که امام حسین(ع) شخصیت بزرگی بوده و واقعه کربلا را ارج می نهند.
گاندی رهبر هندوستان می گوید که اگر هندوستان بخواهد در برابر استعمار انگلیس پیروز شود تنها کاری که باید انجام دهد این است که به سیره امام حسین(ع) اقتدا کند.
همچنین می بینیم که جورداق مسیحی که یک دانشمند مسیحی است تاکید می کند که یاران امام حسین(ع) وقتی به امام گفتند اگر 70بار هم کشته شویم بازهم در کنار تو خواهیم ماند، این نشان می دهد که واقعا یاران امام حسین(ع) ایمان واقعی به خدا داشتند و کسانی بودند که چنان به امام خود ایمان داشتند که حاضر بودند بارها و بارها در رکاب او کشته شوند.
درس امام حسین(ع) یکی از اصول ابدی برای کل تاریخ است
از طرفی هم شخصیت دیگری به نام فردریک که از اندیشمندان غربی است می گوید درس امام حسین(ع) و واقعه عاشورا حسینی برای  تمام دنیا درس است و مختص شیعیان و یا مسلمانان نیست. این شخصیت می گوید درسی که امام حسین به تاریخ داد یکی از اصول ابدی برای کل تاریخ است. درس عدالت، محبت است که این اصول تاپایان تاریخ همواره پایدار هستند.
همچنین یکی از اندیشمندان انگلیسی می گوید بهترین درسی که واقعه کربلا به تاریخ می آموزد تاثیرات ایمان به خدا است. امام حسین و یارانش به خدا ایمان واقعی داشتند و هیچ گاه از کمی عده و عده و تعداد نفرات در برابر دشمن نترسیدند. در نهایت هم می گوید من تعجب می کنم چنین شخصیتی با آن تعداد اندک در برابر آن سپاه عظیم به پیروزی می رسد که بعد می گوید به دلیل آن ایمان قوی امام و یارانش چندان تعجبی هم ندارد.
همین دیدگاه ها و همین نظرات در خصوص شخصیت امام حسین(ع) است که باعث می شود که ادوارد بران بگوید امام حسین فقط اختصاص به شیعیان و مسلمانان ندارد و او شخصیتی است که غیرمسلمانان هم می توانند به او اقتداد کنند و از آزادگی و جوانمردی او و آن روان پاک و روح پاک حسینی که هیچ کس نمی تواند آن را انکار کند سخن بگویند.

 

محرم باعث رشد عمیق جریان اسلامی در دنیا می شود

بخاطر همین اهمیت جایگاه واقعه عاشورا است که بزرگداشت این واقعه از سوی مسلمانان همواره برای دشمنان اسلام  قابل تحمل نبوده است. چرا که بزرگداشت این واقعه تاثیر عمیقی بر رشد جریان اصیل اسلامی میگذارد.
از این جهت دشمنان اسلام همواره سعی می کنند این واقعه را به انحراف بکشانند و آن مراسم اصیل عزاداری و سنت عزاداری برای امام حسین(ع) را به انحراف بکشانند.

نمونه ای از این تلاش دشمن در ورود سبک جدید عزاداری و انحراف کشاندن عزاداری را می فرمائید؟
ما می توانیم در این زمینه به مشهور ترین پدیده که در تاریخ ایران اتفاق افتاده است به توطئه استعمار انگلیس اشاره کرد. انگلیس به دلیل وحشتی که از رشد اسلام داشت همواره تلاش می کرد که این جریان را به انحراف بکشاند.
تلاش انگلیس برای به انحراف کشاندن عزاداری ها
یکی از این اقدامات در این زمینه، آموزش قمه زنی توسط سفارت انگلستان بود. این سفارت در ایام محرم قمه و کفن رایگان در اختیار عزادارن حسینی قرار می داد تا این عزاداری را وارد کند. این اقدامات نشان می دهد آنها در این زمینه چه میزان برنامه ریزی کرده اند تا آن را به انحراف بکشانند.
در انگلستان در سال های اخیر این جریان انحرافی که به دنبال همین مسئله قمه زنی است به دنبال ایجاد چهره نامناسب و خشن از شیعیان است و دولت و ملکه آنها این مسئله را بسیار مورد حمایت قرار داده است.
دشمنان در فضای مجازی به دنبال تحریف و شبهه افکنی هستند
دشمنان با ایجاد بدعت و سنن غلط در بین مسلمانان و شیعیان به دنبال ایجاد اختلاف هستند تا اهداف نهضت عاشورا را به انحراف بکشانند.
در فضای مجازی هم این روز ها می بینیم که دشمن بسیار تلاش می کند مخصوصا وقتی به ایام عزاداری نزدیک می شویم به دنبال شبهه افکنی ، به دنبال ایجاد تردید و به دنبال ایجاد تحریف هستند  تا عقاید مسلمانان را دچار انحراف کنند .

 

 حال این سوال پیش می آید که در برابر این اتفاقات چه باید کرد و در برابر این هجمه گسترده ای که علیه جریان اصیل اسلامی و تشیع به وجود می آید مخصوصا در ایام محرم وظیفه ما چیست و باید چه اقداماتی صورت بگیرد؟
بزرگداشت صحیح و پرشور واقعه عاشورا در محرم یک ظرفیت بی نظیری برای خنثی نمودند توطئه دشمنان و مقابله با جنگ نرم آن ها علیه عقائد مسلمانان به همراه دارد که باید از این فرصت استفاده کنیم.
امروز باید اهداف نهضت عاشورا را در دنیا ترویج دهیم
یادآوری اهداف نهضت حسینی در این ایام  یک فرصت طلایی است برای تمام  آزادی خواهان و عدالت جویان جهان تا ظلم ستیزی و مقاومت در برابر ظالمان و ستمگران را از واقعه عاشورا دریافت کنند و آن را ترویج دهند.
عزاداری به دور از افراط و تفریط و به دور از سنت های  نادرست با رعایت تقوا و اخلاق و کرامت انسانی بهترین فرصت را در اختیار ما قرار می دهد تا توطئه های دشمان را خنثی کنیم.
مبلغان و مداحان، زنگارهای انحراف و تحریف را از چهره مراسم حسینی پاک کنند
باید مبلغان و مداحان دینی از این فرصت طلایی در این دهه محرم  استفاده کنند تا آن زنگارهای انحراف و تحریف را از چهره مراسم حسینی از بین ببرند.

منبع: دانا

کلیدواژه: انحراف بکشانند دنبال ایجاد واقعه عاشورا واقعه کربلا امام حسین ع اهداف نهضت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند

آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور، صبح امروز در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی(ع) در سالن همایش های مدرسه علمیه معصومیه قم با گرامیداشت روز معلم و یاده خاطره شهید آیت الله مطهری، اساتید را پایه رشد علمی و توسعه و پیشرفت خواند.

وی با تقدیر از عملیات وعده صادق و تسلیت سالرز شهادت امام صادق(ع) تصریح کرد: امام صادق(ع) یک نقطه عطف و تحول بزرگ علمی و فرهنگی و سیاسی در جهان بودند و جایگاه آن حضرت کاملا ممتاز و ویژه است.

آیت الله اعرافی به کتاب ۲۲ جلدی مسند الامام الصادق(ع) اثر مرحوم آیت الله حاج شیخ عزیزالله عطارودی(ره) اشاره کرد و گفت: مرحوم عطارودی احادیث موجود و باقی مانده از تراث امام صادق(ع) را جمع آوری کرده که به حدود ۴۰ هزار متن حدیثی و روایی از حضرت می رسد.

به گفته مدیر حوزه های علمیه کشور ثبت و ضبط ۲۱ هزار و ۴۴ راوی و شاگرد امام صادق(ع) نشان می دهد که عدد ۴ هزار شاگرد عدد بی ربطی نیست و حدود ۴۰ هزار حدیث و بیش از ۲۲ هزار راوی در مقیاس آن زمان فوق العاده بزرگ است و نشان می دهد که امام صادق(ع) چه جایگاه و تاثیر گذاری داشته اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر حدود ۲۰ هزار حدیث امام باقر(ع) را به حدود ۴۰ هزار حدیث امام صادق(ع) اضافه کنید قریب ۶۰ هزار روایت و حدیث از صادقین(ع) در دست ماست و تقریباً نیمی از تراث حدیثی ماست و این دو امام بزرگوار بیش از نیمی از تراث روایی و حدیثی ما را افاضه فرموده اند.

به گفته آیت الله اعرافی معارف صادقین(ع) و به ویژه امام صادق(ع) از لحاظ شمول و استیعاب یعنی نسبت به تمام شاکله اندیشه دینی در رتبه اول است.

مدیر حوزه های علمیه کشور یادآور شد: امامین صادقین(ع) به ویژه امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی با قرائت خاندان پیامبر(ص) را ارائه کردند. البته ما ائمه اطهار(ع) را نور واحد می دانیم و اگر تفاضلی هم بیان می شود آسیبی به آن نور واحد نمی زند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که امام صادق(ع) هم در میدان مواجهه با الحاد و اندیشه ها و فرق انحرافی بودند و هم در برابر کانون های سیاسی منحرف ایستادند و یک ساماندهی فرا زمانی را انجام دادند.

آیت الله اعرافی بر این نکته هم تاکید کرد که همه مدیون تراث عظیم امام صادق(ع) هستند و حوزه های علمیه به طور ویژه این منظومه را صیانت کنند و بازسازی متناسب با هر عصر و زمان را انجام دهند.

مدیر حوزه های علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه علمیه قم در ۱۰۰ سال اخیر و به ویژه بعد از نهضت و انقلاب امام(ره) پرچمداری جامعی از مکتب امام صادق(ع) انجام داده است، تصریح کرد: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زد.

دیگر خبرها

  • امام جمعه رشت: بیداری دانشجویان جهان حاصل روشنگری رهبری است/ امروز دنیا دارد حقانیت جمهوری اسلامی را باور می‌کند
  • بیداری اسلامی چهره ظالمین را در دنیا آشکار کرده
  • عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است
  • آریایی‌ها چه کسانی بودند؟/ نگاهی عمیق به مهاجرت آریایی‌ها به فلات ایران
  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • بزرگ‌ترین انتقال تاریخ والیبال ایران!
  • انحراف مینی بوس در اتوبان پبامبر اعظم ۸ مصدوم برجای گذاشت
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران